Patrula Jurnal TV, 10 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Nicanor Ciochină, primarul satului Boldurești, care a lovit mortal un adolescent de 14 ani în seara de 19 februarie, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului lui Ciochină de schimbare a măsurii preventive. Inculpatul a refuzat să se prezinte în instanță, invocând probleme grave de sănătate.

Rusia vrea să compromită referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar fugarul Ilan Șor este cel mai important actor, pe care mizează Kremlinul. „Aceste intenții sunt confirmate”, afirmă directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață. Potrivit șefului SIS, acțiunile Moscovei s-au întețit în 2023, înaintea alegerilor locale, dar planurile au eșuat. Foștii deputați ai Partidului Șor neagă aceste afirmații.

Peste 5,5 milioane de lei au fost ridicate de oamenii legii în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor de către Ilan Șor. Polițiștii și procurorii au identificat mai multe persoane implicate în organizarea protestelor și a acțiunilor de compromitere a vectorului european. Poliția a publicat și câteva înregistrări audio, în care se vorbește despre banii destinați protestatarilor. O bună parte din sumă urma să fie utilizată pentru organizarea unui protest, miercuri, la București, unde se desfășura Congresul Partidului Popular European. Potrivit șefului IGP, la manifestație urmau să participe în jur de 200 de persoane, însă polițiștii au reușit să-i împiedice pe mulți dintre ei, la destinație ajungând doar câțiva oameni.

Opinia ta contează. Comentează!