Patrula Jurnal TV, 31 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Adrian Cerbu și Diana Stănilă urmează a fi înscriși în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Concursul propriu-zis urmează să fie organizat după finalizarea examinării rapoartelor tuturor candidaților, spun membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Este o condiționalitate a Uniunii Europene în parcursul de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar.

Un avocat și doi judecători din Chișinău sunt cercetați pentru trafic de influență și corupere pasivă. Potrivit surselor noastre confidențiale, cei trei sunt fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, și judecătorii Garri Bivol, și Serghei Papuha. Aceștia nu au reacționat, deocamdată.

De aproape șase ani, un cuplu de moldoveni stabilit în Irlanda nu-și mai găsește liniștea. Soții Borș și-au pierdut fiul mai mare, un băiat de 15 ani, într-un accident rutier, însă potrivit lor, vinovatul nu e la pușcărie, ci se se bucură de libertate. Dosarul este examinat al treilea an în prima instanță și o finalitate nu se întrezărește. Recent, soții Borș au aflat cu stupoare că instanța a numit o a treia expertiză judiciară în acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!