În locurile deputaților Partidului Șor, care au lipsit din nou de la ședința plenară, au apărut niște pungi negre
Politic 27 octombrie 2022, 19:30 | 510

În locurile deputaților Partidului Șor, care lipsesc și astăzi de la ședința plenară a Parlamentului, au apărut niște pungi negre. Totul a fost pus la cale de către deputați PAS, care susțin că astfel încearcă să-i facă pe cei absenți să vină la muncă. Gestul a fost criticat dur de opoziție. Cei de la guvernare spun că au recurs la aceste acțiuni inclusiv ca urmare a sancțiunilor impuse de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite oligarhilor moldoveni și agenților de influență ai Rusiei.

ADRIAN CHEPTONAR, deputat PAS: "Puteți vedea un manifest un pic mai neobișnuit. Avem aici, în locurile deputaților Șor, niște pungi de plastic, așa-zisele „kulioace”. Noi ne-am gândit că acolo unde sunt „kulioace”, acolo este și Șor și ne-am gândit că poate în felul acesta îi chemăm ca să vină și ei la ședințele de lucru."

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "Dorim nu show-uri, nu declarații, ci acțiuni clare și o justiție cu adevărat independentă, ceea nu putem constat la ziua de azi. De aceea, atât timp cât avem această abordare de dragul declarațiilor tari, credem că Vladimir Plahotniuc o va duce bine-merci."

ADRIAN BĂLUȚEL, deputat PAS: "Dacă tot pretindeți că sunteți un partid care aspiră la niște valori, trebuie public să explicați care au parvenit în documentul cu sancțiuni contra lui Plahotniuc și Șor, care menționează nume și introduce niște sancțiuni concrete contra unor persoane din Federația Rusă care se aflau la sediul Partidului Socialiștilor, care prin acțiuni subversive au încercat să influențeze alegerile din 2020-2021."

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "Ceea ce face Partidul Socialiștilor și Vlad Batrâncea, o face din numele și pentru cetățenii Republicii Moldova. Noi nu răspundem pentru alte state, ceea ce sugerăm să faceți și Dumneavoastră."

Fracțiunea Partidului Șor și-a motivat absența de la ședința Parlamentului prin faptul că aceasta ar fi doar o „simulare a procesului legislativ”, organizată de oameni care „au vândut țara și au uzurpat puterea în stat”.

Amintim că săptămâna trecută au fost efectuate 55 de percheziții la mai mulți membri ai Partidului Șor în legătură cu finanțarea protestelor din centrul Chișinăului. Au fost ridicate peste 20 de pungi cu banii participanților la proteste. Ar fi vorba în total de aproximativ 3,5 milioane de lei. Totodată, au fost reținute 24 de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!