Premierul Ion Chicu va veni cu un raport în fața deputaților până la sfârșitul lunii
Politic 6 februarie 2020, 20:05 | 809

Opozitia cere ca prim-ministrul Ion Chicu sa vina in Parlament si sa explice majorarea preturilor pentru transportul interurban, scumpirea carburantilor si revizuirea asa-numitei legi a miliardului. Propunerea deputatului Platformei DA Alexandru Slusari a fost respinsa. Presedintele Parlamentului, Zinaida Greceanai, a promis ca Guvernul Chicu va raspunde la toate intrebarile la sfarsitul lunii februarie, cand va prezenta raportul de activitate a executivului in 100 de zile.

Alexandru Slusari a solicitat audierea prim-ministrului, pentru că în opinia opoziției, Banca Națională nu a reacționat la concluziile Comisiei speciale care a investigat „furtul miliardului”.

Propunerea lui Slusari nu a întrunit numărul necesar de voturi. Președintele Parlamentului a subliniat că Guvernul Chicu va răspunde la toate întrebările în ziua când va prezenta raportul de activitate.

În replică, deputații puterii au declarat că guvernul nu poate veni imediat ce este chemat, deși recunosc importanța problemelor abordate.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în prima ședință din actuala sesiune. Opoziția a propus introducerea pe ordinea de zi a mai multor inițiative și proiecte de legi, pe care le-a elaborat în ultimul timp, dar toate solicitările au fost respinse. 

Opinia ta contează. Comentează!