Igor Dodon, în plenul APCE
Politic 29 ianuarie 2020, 21:41 | 1965

”Mi-as dori ca Moldova sa nu mai fie catalogata ca fiind prorusa, proeuropeana, proamericana sau proromaneasca”. Declaratia a fost facuta de presdintele Igor Dodon la sedinta plenara a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Totodata, Dodon a fost luat la intrebari de catre membrii APCE, inclusiv in ceea ce priveste angajamentele anticoruptie ale actualei guvernari de la Chisinau sau unionismul si relatiile cu Romania.

În discursul său, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova susține ideea creării unei Europe unite de la Lisabona până la Vladivostok.

Deputatul Liviu Vovc, membru al delegației Republicii Moldova la APCE, a sesizat că la cabina responsabililor de traducerea discursului lui Dodon era scris "limba moldovenească", în loc de ”limba română”. Vovc spune că acest lucru ar fi fost făcut la indicația lui Igor Dodon. Cazul a fost sesizat și de senatorul român Viorel Badea.

La sesiunea de întrebări și răspunsuri, Igor Dodon a mai menționat că vede o anumită reticență din partea oficialilor europeni față de actuala guvernare de la Chișinău. Mai mult, preșdintele a spus că există unele frustrări ale unor oficiali europeni legate de demisia fostului executiv. 

Opinia ta contează. Comentează!