Jurnalul Săptămânii, 9 Septembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Fugarul Ilan Șor sfidează nestingherit legea. Deși partidul său a fost radiat din toate registrele oficiale, Șor își face unde vrea campanie politică. Acoliții politicianului, unii foști activiști ai partidului, împart pliante cu imaginea lui Ilan Șor și promovează așa-numitul program social „satul moldovenesc”. „Este o campanie de manipulare”, a reacționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Condițiile din unele cămine studențești amintesc de filmele horror. Mucegai pe pereți și tavan, saltele vechi, deteriorate, pline de praf și insecte. Studenții Centrului de Excelenţă în Transporturi s-au arătat supărați când au primit astfel de camere și au fotografiat interiorul. Pozele au fost postate pe rețelele sociale, în speranța că autoritățile responsabile vor reacționa. Administrația Centrului de Excelenţă în Transporturi zice că este vorba de cazuri singulare.

Datoria de 700 de milioane de dolari, pe care o pretindea Gazprom de la Moldovagaz, s-a dovedit a fi de o sută de ori mai mică, arată auditul extern. Cea mai mare parte a așa-zisei datorii istorice nu este confirmată prin documente. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, spune că acum, Chișinăul ar putea prezenta Gazpromului pretenții financiare. De partea cealaltă, gigantul rus declară că raportul de audit nu poate afecta în niciun fel valabilitatea datoriei, pentru că aceasta e confirmată în documentele semnate de Gazprom și Moldovagaz.

Opinia ta contează. Comentează!