Jurnalul Săptămânii, 7 Octombrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Se apropie alegerile locale, iar consilierii municipali pleacă din funcții cu mai multe case, mașini și venituri de sute de mii de lei. Colegii mei au examinat declarațiile de avere pentru anul trecut, iar astăzi vă arătăm ce averi au raportat consilierul PLDM, Ruslan Verbițchi, și consilierul PSRM, Alexandru Bondarenco.

Iar la Durlești este scandal din cauza unei construcții în nemijlocita apropiere de casele oamenilor. Un dezvoltator vrea să ridice cinci blocuri multietajate, dar localnicii cred că lucrările sunt efectuate ilegal. Ei cer de la autorități actele pentru șantier. ”Demersul este în proces de examinare”, afirmă reprezentanții primăriei Durlești.

Autonomia găgăuză va trebui să le restituie agenților săi economici, din propriul buget, nu din cel public, impozitele și taxele. Amendamentul respectiv al Codul fiscal a fost votat de majoritatea parlamentară. Modificarea legislativă va contribui la respectarea principiului echității fiscale între diferitele unități teritoriale, susțin autorii proiectului de lege.

Opinia ta contează. Comentează!