Jurnalul Săptămânii, 21 Octombrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Atenție la ce cumpărăm și ce mâncăm! Doar o treime din produsele din pește sau fructe de mare congelate are o informație veridică privind cantitatea de gheață în componența sa. Neregula a fost depistată de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, care au efectuat controale la unitățile de comerț.

Și multe treceri subterane construite în perioada sovietică stau așa, cum le-a prins vremea - în continuă degradare. Locuitorii se întăresc în convingerea că autoritățile municipale le-au exclus din lista de intervenție. Oamenii așteaptă, dar degeaba. Unii renunță să mai intre în astfel de treceri pentru că e periculos. Echipa noastră de filmare a mers în inspecție pe Șoseaua Muncești.

Cu gropi, care nu se mai astupă de ani buni, și fără speranță că vor fi reparate cum se cuvine, vreodată... Așa arată mai multe căi de acces spre școlile sau grădinițele din Chișinău. După o serie de reportaje, în care am vorbit despre drumuri stricate, în diferite cartiere ale orașului, oamenii ne cheamă iar și iar, în speranța că se va schimba ceva. În sectorul Botanica, drumul care duce spre grădinița-creșă 141 este impracticabil. Încercările oamenilor de a-i întoarce pe responsabili cu fața spre ei nu s-au soldat cu succes de-a lungul mai multor ani.

Opinia ta contează. Comentează!