Deputații PSRM neagă informațiile publicate recent de Washington Post
Politic 3 noiembrie 2022, 20:07 | 1317

Deputații socialiști neagă informațiile publicate recent de Washington Post, potrivit cărora, ”partidele pro ruse de la Chișinău ar fi finanțate de Moscova”. Socialiștii vorbesc de o campanie de denigrare a PSRM și afirmă că presa de peste ocean nu are nicio probă.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: "Despre faptul că se pregătește o tentativă de denigrare a PSRM, noi am anunțat încă două săptămâni în urmă. Noi am citit, dar fiind jurist de profesie, știu că orice acuzație trebuie să fie probată. Nu poți ceva din cap să lipești, să trântești, că cineva ceva a spus. Se vorbește despre Ceaika, FSB, CIA, Dumnezeu mai știe ce, păi trebuie să fie probe foarte clare."

Deputatul PCRM, Oleg Reidman, a declarat pentru postul nostru de televiziune că opoziția într-adevăr are sarcina de a răsturna Guvernul de la Chișinău.

OLEG REIDMAN deputat PCRM: "-Ei au scris că, FSB prin intermnediul partidelor PSRM și Șor se încearcă o răsturnare de Guvern în Republica Moldova. Ce părere aveți despre acest lucru? -Ce are Washington Post? Într-adevăr opoziția are o astfel de sarcină să schimbe puterea. Ce are Washington Post? Să stea la ei acasă, acum au alegeri, se allege Sensatul, Congresul, de asta să se ocupe."

IGOR DODON, fostul președinte al Republicii Moldova: "Washington Post a publicat un articol, o analiză... Vreau să subliniez că a fost direcționată spre susținerea actualei guvernări și împotriva acelei puteri, care luptă împotriva acestui regim. -Este adevărat că colaborați cu Partidul Șor pentru a readuce Republica Moldova în sfera de influență a Federației Ruse? -Dar dumneavoastră cum considerați? -Noi pe dumneavoastră vă întrebăm. -Noi niciodată nu am avut interes să colaborăm cu cineva pentru a face interesele altui stat, comparativ cu cei care au umplut oficiile din Parlament, Guvern și Președinție, consilieri străini, plătiți din banii statului și plătiți din granturile din afara țării."

Despre prezența agenților FSB la sediul PSRM și aportul lor în campania electorală pentru primăria Chișinău, jurnalistul Alex Cozer l-a întrebat și Ion Ceban.

ALEX COZER moderatorul emisiunii Secretele Puterii: "Ce au făcut acești oameni pentru dumneavoastră în campania electorală?"

ION CEBAN primar de Chișinău: "Întrebați PSRM, pentru mine nu au făcut nimic. Dacă puteți să-I găsiți pe ei, să-I întrebați ce au căutat acolo."

Președintele Parlamentului a declarant că finanțarea partidelor de la Chișinău reprezintă imixtiune în chestiunile interne ale statului.

IGOR GROSU președintele Parlamentului: "Este o imixtiune foarte clară, obraznică, tipică Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova, așa cum au făcut-o cu crearea și menținerea regimului separatist în stânga Nistrului, continuă același lucru și pe malul drept, încercând să finanțeze, încurajeze partide politice, obediente Federației Ruse."

Anterior, Procuratura Generală și Serviciul Informații și Securitate au anunțat că vor iniția investigații privind informațiile apărute în presă despre „pretinsul sprijin ilegal pe care Rusia îl acordă unor partide din Republica Moldova în scopul satisfacerii unor interese politice ale autorităților de la Moscova”.

Se întâmplă după ce cotidianul „Washington Post” a publicat informații dintr-o serie de documente secrete obținute de serviciile de informații ucrainene. În Republica Moldova, serviciul de securitate al Rusiei, FSB, depune eforturi considerabile pentru a răsturna Guvernul de la Chișinău, astfel ca Republica Moldova să revină în sfera de influență a Rusiei, scrie „Washington Post”.

Opinia ta contează. Comentează!