Roboții umanoizi devin tot mai greu de deosebit de oamenii reali
IT şi Ştiinţă 18 august 2023, 20:01 | 1932

Imagini demne de filmele SF la Conferința Mondială de Robotică de la Beijing, unde China își prezintă cele mai noi tehnologii. Roboții umanoizi devin tot mai greu de deosebit de oamenii reali, iar câinii roboți sunt și mai agili datorită inteligenței artificiale și a progreselor tehnologice. Animalele robot s-au alăturat androizilor care și-au demonstrat paleta vastă de expresii faciale.

Întâlnirea anuală de la Beiijing reprezintă o oportunitate pentru companiile de tehnologie din China și nu numai să își prezinte roboții care pot fi utilizați în multe domenii de activitate, precum în fabrici, în spitale sau chiar în casele oamenilor. Cei care au atras toate privirile sunt androizii capabili să imite expresiile faciale ale oamenilor.

LI BOYANG, directorul general al companiei EX-ROBOTS: "Este expresia facială simultană a mai multor roboți. Atunci când o persoană face o expresie facială, toți roboții o vor imita. Aceasta ne poate ajută să construim roboți care ar înlocui oamenii."

Conferința Mondială de Robotică a început miercuri și va dura o săptămână. Aproape 600 de roboți, construiți de peste 160 de companii, majoritatea din China, participă la eveniment, potrivit Global Times. Roboții industriali folosiți în producția de vehicule, cei care folosesc surse noi de energie, în logistică și procesarea materiei prime sunt printre cei mai căutați. Roboții umanoizi cu module cu inteligență artificială au atras și ei atenția cumpărătorilor.

Opinia ta contează. Comentează!