Echipa de robotică a Republicii Moldova a obținut o medalie de aur și una de argint la competiția FIRST Global
IT şi Ştiinţă 10 octombrie 2023, 19:03 | 1424

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de aur și una de argint la cea mai mare competiție de robotică din lume - FIRST Global, care are loc în aceste zile la Singapore. Medalia de aur a fost acordată pentru Inovație și Inginerie, iar cea de argint - pentru proiectul „New Technology Experience”. Echipa de la Chișinău a concurat cu alte 190 de echipe din întreaga lume.

Nicolae Țurcanu, Cristian Romanciuc, Sanda Bostan, Andrian Bandalac și Vladimir Corduneanu au demonstrat că sunt cei mai buni la cea mai mare competiție de robotică din lume - FIRST Global. Echipa celor cinci a fost ghidată de către profesorii Florin Cazac, Carolina Bondarciuc și Veronica Eșanu.

Tema pentru anul 2023, ”Hydrogen Horizons” vine să creeze modalități mai durabile de asigurare cu resurse energetice pentru planetă.

În 2019, echipele de robotică din Republica Moldova au luat trei medalii de aur la categoria „Inovație în Inginerie”, la aceeași competiție, care a avut loc în Dubai. În anul 2022, la Geneva, la aceeași categorie „Inovație în Inginerie” au primit o medalie de aur.

Opinia ta contează. Comentează!