Kiev și Chișinău, cooperare mai strânsă
Politic 13 martie 2024, 19:49 | 612

Cooperare, securitate regională și aderarea la Uniunea Europeană! Sunt subiectele abordate astăzi la Kiev de către ministrul de Externe Mihai Popșoi cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. Cei doi au constatat că este nevoie de o conlucrare mai strânsă în domeniile economic, social și dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere.

MIHAI POPȘOI, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova: "Am discutat și despre progresul realizat de ambele state pe dimensiunea integrării europene. Am decis să intensificăm schimbul de informații și bune practici în acest domeniu. Noi credem că suntem pregătiți să începem negocierile de aderare în timpul apropiat."

Mihai Popșoi a dat asigurări că Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. La rândul său, oficialul ucrainean a spus că Ucraina susține ferm parcursul european al Republicii Moldova.

DMITRO KULEBA, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: "Ucraina va apăra nu doar propria libertate și suveranitate, dar și pacea, și stabilitatea Republicii Moldova. Ucraina susține ferm parcursul pro-european al Republicii Moldova la fel cum Republica Moldova își dorește pentru Ucraina. Împreună ne putem oferi sprijin reciproc. Suntem recunoscători Guvernului Republicii Moldova pentru adăpostirea sutelor de refugiați ucraineni, pentru oferirea ajutorului umanitar."

Oficialii au constatat că este nevoie de o cooperare mai strânsă în domeniile economic, comercial, social, inclusiv dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere.

Opinia ta contează. Comentează!