Patrula Jurnal TV, 22 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Jurnal TV a inițiat, în această săptămână, campania „Nu trece dincolo”. Scopul nostru este să-i sensibilizăm atât pe șoferii care încalcă regulile de circulație și lovesc în plin pietonii, cât și pe cei, care trec strada neregulamentar. Cu această ocazie am făcut un experiment social. Am mers cu „moartea” pe străzi și i-am atenționat pe cei care încalcă regulamentul: să nu treacă dincolo. Ce a ieșit, vedeți în cele ce urmează.

La posturile vamale de pe ambele maluri ale Prutului au avut loc zeci de percheziții. Mascații au descins și la domiciliile a 26 de persoane suspectate de corupție. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, 14 polițiști de frontieră și 12 vameși au fost duși la audieri. Acțiunile au fost desfășurate în cadrul unei operațiuni, inițiate de către autoritățile de la București și Chișinău.

Poliția de Frontieră ar câștiga zilnic de la 5000 până la 50 de mii de dolari dintr-o schemă de migrație ilegală a bărbaților ucraineni în Republica Moldova. Cel puțin asta afirmă sursele jurnal.md. Schema ar fi organizată încă din primăvară, cu acordul conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, se arată în investigația realizată de jurnalistul Pavel Păduraru. În replică, șeful IGPF, Rosian Vasiloi, a dat asigurări că instituția nu tolerează ilegalități la trecerile frontierei de stat.

Opinia ta contează. Comentează!