În timp ce colegii săi socialiști fac vizite la Moscova, Igor Dodon merge la Bruxelles
Politic 19 decembrie 2023, 15:30 | 968

În timp ce colegii săi socialiști fac vizite la Moscova, Igor Dodon merge la Bruxelles. Secretarul Executiv al PSRM ne-a spus că pleacă în capitala blocului comunitar pentru a discuta despre parcursul european al Republicii Moldova, fără se precizeze dacă susține acest parcurs. Cât despre vizita celor trei deputați socialiști la o reuniune a formațiunilor politice din țările CSI, Dodon a menționat că aceasta a avut loc la invitația Dumei de Stat de la Moscova.

IGOR DODON, secretar executiv: "-De exemplu, eu pot să vă spun că planific la sfârșitul lunii ianuarie o vizită la Bruxelles, unde o să am întrevederi cu oficiali europeni. -Despre ce o să discutați? -Despre Moldova și parcursul european."

Ca și Igor Dodon, socialistul Vlad Batrâncea nu ne-a spus dacă susține parcursul european al Republicii Moldova.

VLAD BATRÂNCEA, deputat PSRM: "Noi suntem alături de poporul Republicii Moldova. Noi suntem acolo unde ne este interesul național și suntem partid pro Moldova. Dacă cetățenii Republicii Moldova vor decide în cadrul unui referendum că vor integrarea europeană, noi ne vom conforma deciziilor oamenilor."

Un răspuns similar ne-a oferit deputatul PSRM, Adrian Albu. Întrebat de ce a fost la Moscova la o reuniune a CSI, în contextul în care țara noastră denunță acordurile cu această structură, Albu ne-a spus că nu este de acord cu acțiunile autorităților de la Chișinău.

ADRIAN ALBU, deputat PSRM: "Eu sunt împotriva la orice abordare ce denunță un act care dă favoruri cetățenilor Republicii Moldova în spațiul CSI. Eu susțin parcursul Republicii Moldova în toate familiile, inclusiv în cea europeană și inclusiv în spațiul CSI."

Socialistul Grigore Novac nu ne-a dat multe detalii privind discuțiile pe care le-a avut la reuniunea de la Moscova.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: "-Este un Forum despre rolul fracțiunilor și Blocurilor în cooperarea interparlamentară, unde au fost prezente mai multe state. Cam asta a fost. -În calitate de ce ați fost acolo? -În calitate de deputat și invitat. -Știm că Parlamentul nu a trimis o delegație. -Parlamentul nu ne face nouă agenda ca aleși ai poporului."

Trei deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au fost săptămâna trecută la Moscova, unde au participat la o reuniune a formațiunilor politice din țările CSI. Cei trei au stat la o masă cu pretinsul șef al „parlamentului” regiunii separatiste din stânga Nistrului Alexandr Korshunov și au discutat despre „intensificarea cooperării între partidele din statele CSI”.

Opinia ta contează. Comentează!