ODOBESCU: Dialogul politic dintre Republica Moldova și România este la un nivel fără precedent
Politic 23 ianuarie 2024, 20:10 | 1213

Dialogul politic dintre Republica Moldova și România este la un nivel fără precedent. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, în cadrul unei conferințe de presă la București, susținută alături de omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu. Aflat în România într-o vizită de lucru, Popescu a declarat că sprijinul Bucureștiului este mai puternic ca niciodată, iar proiectele comune sunt în plină desfășurare.

LUMINIȚA ODOBESCU, ministrul de Externe al României: "Locul Republicii Moldova este în familia europeană. L-am asigurat încă odată pe domnul ministru de întreaga susținere a României pentru Republica Moldova. Suntem și vom rămâne cel mai activ și cel mai apropiat partener al Republicii Moldova și al cetățenilor săi, atât la nivel bilateral, cât și la nivel european și internațional."

Republica Moldova și România sunt implicate în mai multe proiecte, care vor consolida relațiile dintre cele două țări și vor ancora țara noastră în Uniunea Europeană, a declarat Nicu Popescu, aflat în vizită la București.

NICU POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova: "Chiar în aceste zile a fost lansată licitația pentru studiile de fezabilitate pentru patru poduri dintre România și Republica Moldova și anume: podul de la Costești-Stânca, Leca-Fălciu, Răducăneni-Bărboieni, Leova-Bumbăta și continuă lucrările de renovare sau urmează să fie inițiate lucrări de construcție pentru podurile de la Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița sau Cahul-Oancea."

Nicu Popescu s-a întâlnit la București cu mai mulți oficiali, printre care consilierul pentru politică externă a președintelui Iohannis, Bogdan Aurescu și secretarul general al guvernului, Mircea Abrudean.

Opinia ta contează. Comentează!