Inventatorul telefonului mobil, Martin Cooper, afirmă că utilizatorii de smartphone-uri se uită prea mult la ele
IT şi Ştiinţă 30 martie 2023, 17:31 | 3594

Vă mai amintiți cum arată primul telefonul mobil din lume? Ei bine, ”tatăl” telefonului mobil, inginerul american Martin Cooper, afirmă că utilizatorii de smartphone-uri se uită prea mult la ele. Cooper spune că micul dispozitiv pe care îl avem cu toții în buzunare are un potențial aproape nelimitat, dar în prezent lumea este obsedată de el, scrie AFP.

Martin Cooper are 94 de ani. În urmă cu jumătate de secol, el a inventat telefonul mobil.

MARTIN COOPER, inventatorul telefonului mobil: "Acesta este chiar primul telefon mobil portabil. Acest telefon este capabil de un singur lucru - să vorbești și să asculți."

Martin Cooper a efectuat primul apel de pe un telefon mobil în aprilie 1973, pe vremea când lucra pentru Motorola.

MARTIN COOPER: "Am spus: "Joel, sunt Martin Cooper." El a zis: "Salut, Marty". "Joel, vorbesc cu tine de pe un telefon mobil portabil, dar de pe un telefon mobil real, personal, portabil, de mână". A fost liniște la celălalt capăt al liniei. Cred că scrâșnea din dinți."

Cooper are acum un iPhone, pe care îl folosește, în majoritatea cazurilor, doar pentru a vorbi cu oamenii. El este șocat de cât de obsedată este, în prezent, lumea de telefoanele mobile.

MARTIN COOPER: "Oamenii cu smartphone-uri se uită la ele prea mult timp. Ei au devenit prinși de smartphone-uri. Trebuie să vă spun că sunt devastat când văd pe cineva trecând strada și în același timp se uită la telefonul mobil. Este un fenomen comun. Și-au ieșit din minți!"

El speră că societatea își va folosi telefoanele mobile mai eficient în viitor.

MARTIN COOPER: "În viitor, ne putem aștepta ca telefoanele mobile să revoluționeze educația, va revoluționa sănătatea. Există un potențial, știu că sună a exagerare, dar vreau să știți că peste o generație sau două, noi vom reuși să învingem bolile."

Opinia ta contează. Comentează!