Jurnalul Săptămânii, 4 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Bașcanul Găgăuziei face promisiuni cel puțin controversate. Evghenia Guțul asigură că va aduce în regiune gaz cu...10 lei. Aceasta a declarat că ar avea înțelegere cu o firmă turcească și cu una din Bălți, care vor livra gaz ieftin în autonomia găgăuză. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, nu cunoaște nimic despre tarifele și furnizorii, de care vorbește bașcanul de la Comrat.

Contractul privind achiziția gazului de la o firmă turcească, prezentat de bașcanul de la Comrat, este un fals. Asta spune ministrul Energiei, Victor Parlicov, care declară că, în condițiile actuale, nu poate exista gaz la un asemenea preț. Mai mult. Parlicov spune că firma turcească a negat printr-un mail că are activități în domeniul gazelor naturale și că ar fi semnat vreun contract cu Evghenia Guțul.

Gazul rusesc va fi procurat, în luna noiembrie, cu puțin peste 830 de dolari pentru o mie de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. Spre comparație, prețul mediu de achiziție al gazului procurat de întreprinderea de stat „Energocom” de pe piața europeană este de aproape două ori mai mic - sub 450 de dolari per mia de metri cubi.

Opinia ta contează. Comentează!