O rachetă rusească, doborâtă de ucraineni, a căzut lângă Naslavcea
Politic 31 octombrie 2022, 19:35 | 1677

O rachetă rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în această dimineață în preajma satului Naslavcea.

Un nor de fum dens s-a ridicat deasupra râului Nistru, după ce racheta rusească a căzut lângă Naslavcea. Impactul a fost puternic. Mai mulți localnici s-au trezit cu ferestrele sparte. Toți oamenii s-au speriat.

Școala și-a sistat activitatea. Poliția restricționează accesul spre sat și a încercuit zona în care a căzut racheta, scrie nordnews.md. Într-un comunicat remis presei, Ministerul Apărării anunță că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Ministerul de Externe condamnă atacurile Rusiei asupra Ucrainei.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt MAEIE: "Aceste atacuri care escaladează în continuare situația de securitate reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar, care interzice țintirea civililor și a infrastructurii acestora. În această dimineață, responsabilii de la MAEIE au fost în legătură cu ambasada țării noastre în capitala Ucrainei, asigurându-ne că tot personalul este în siguranță și monitorizează cu atenție evoluția evenimentelor."

Atacul rusesc nu a afectat barajul de la Dnestrovsk, dar au fost lovite componentele aferente, fiind vizate transformatoarele electrice, precizează autoritățile de la Kiev.

Opinia ta contează. Comentează!