Pe front, cele mai grele lupte se dau în regiunea Donețk, în orașele Bahmut și Avdeevka
Externe 8 noiembrie 2022, 17:54 | 362

Rușii au atacat astăzi cu rachete regiunea Herson, fiind lovite mai multe case, instituții de învățământ și întreprinderi din sectorul energetic. Pe front, cele mai grele lupte se dau în regiunea Donețk, în orașele Bahmut și Avdeevka. "Estul Ucrainei rămâne epicentrul luptei. Sute de ruși mor în fiecare zi”, a declarat aseară președintele Volodimir Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI președintele Ucrainei: "În general, de-a lungul frontului, forțele noastre sunt într-o stare de apărare activă - în unele părți din est și sud, treptat împingem inamicul înapoi. Treptat, înaintăm. Regiunea Donețk rămâne epicentrul celei mai mari nebunii a ocupanților - aceștia mor cu sutele, în fiecare zi. Pământul din fața pozițiilor ucrainene este plin de trupurile ocupanților..."

Partea rusă, mai spune Zelenski, declară că pierderile ar fi atât de mari. În epicentrul luptelor se află Avdeevka, oraș în care doar câteva clădiri rămân intacte. Un comandant local ucrainean afirmă că a respins atacurile din partea ”grupului Wagner”, o miliție rusă privată, și că să aperi orașul, pe zi ce trece, devine o provocare, scrie Reuters.

MAXIM MOROZOV comandant local: "Situația este extrem de dificilă. Auziți - lupta este continuă. Se trag din toate armele din dotare, și deoparte, și de alta. Pozițiile noastre sunt bombardate constant. Orașul este sub foc."

Pentru civilii care au rămas în Avdeevka viața este grea. Explozii la distanță și un ceas, care ticăie, reprezintă sunetele care o însoțesc zilnic pe o femeie de 71 de ani, în adăpostul ei antiaerian. Ea povestește că este oribil să trăiești sub semnul bombardamentelor continue.

Iar în Bahmut, oraș din apropiere, poliția continuă să evacueze oamenii pe măsură ce bombardamentele au doborât curentul electric și încălzirea.

Opinia ta contează. Comentează!