Fotografia lui Vladimir Plahotniuc a fost afișată pe panourile informative ale poliției
Politic 31 ianuarie 2020, 17:31 | 2310

Fotografia lui Vladimir Plahotniuc a fost afisata astazi pe panourile informative ale inspectoratelor de politie, in rand cu cu alte persoane date in urmarire nationala si internationala. Imaginea lui Plahotniuc apare langa cea a fostului primar de Orhei, Ilan Sor, a fostului deputat Constantin Tutu si cea a interlopului Grigore Caramalac.

Măsura a fost luată pe marginea cauzei penale în care Vladimir Plahotniuc este învinuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari, infracțiune care prevede până la 10 ani de închisoare. De asemenea, poliția anunță că el deține încă o identitate cu acte valabile pe numele Novak Vladislav Vladimir, născut pe 25 decembrie 1965.

Pe faptul abuzului de serviciu la atribuirea dublei identități pentru doi cetățeni, Procuratura Anticorupție ne-a comunicat anterior că a fost inițiată o cauza penala. Potrivit legislației, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la trei la șapte ani. Precizăm că pe 13 ianuarie, fostul președinte al Partidului Democrat, soția și cei doi copii ai săi, au primit interdicție de intrare în Statele Unite ale Americii. ”Îl desemnăm pe fostul oficial și oligarh moldovean Vladimir Plahotniuc, implicat în acte semnificative de corupție, care au subminat statul de drept și au compromis grav independența instituțiilor democratice în Republica Moldova”, a scris atunci pe Twitter secretarul de Stat, Mike Pompeo. În mesaj se arăta că ”acțiunea trimite un puternic semnal că Statele Unite nu tolerează corupția și se solidarizează cu poporul Republicii Moldova în lupta contra acesteia”. Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în urmărire internațională încă anul trecut, la sfârșitul lunii octombrie, după ce nu s-a prezentat la audieri, fiind citat de mai multe ori de CNA. De asemenea, pe 11 octombrie, judecătorii au eliberat pe numele lui un mandat de arestare preventivă, în absență, pentru 30 de zile. Avocatul lui Plahotniuc a declarat în repetate rânduri că nu știe unde se află clientul său și nici nu a precizat cum ia legătura cu el. Totodată, apărătorul a respins acuzațiile aduse acestuia. Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova la mijlocul lunii iunie, după ce PD a cedat puterea. 

Opinia ta contează. Comentează!