Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința plenară de astăzi a Parlamentului
Politic 18 ianuarie 2024, 15:44 | 617

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința plenară de astăzi a Parlamentului convocat în sesiune extraordinară. Cei din opoziție au precizat că pleacă în formă de protest, nefiind de acord cu ordinea de zi. „Câtă nesimțire - să vii și să pleci”, a comentat președintele legislativului, într-un schimb de replici.

VLAD BATRÂNCEA, vicepreședintele Parlamentului: "Oamenii așteaptă soluții de la cei de la guvernare, iar noi asistăm la o sesiune extraordinară de dragul sesiunii extraordinare, că uite trebuie să ne clarificăm cu alegerile prezidențiale, cu referendumul și cu Procuratura. În această situație, în formă de protest, fracțiunea Blocului Comuniștilor și a Socialiștilor va boicota și această ședință."

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: "Stimați colegi, eu îmi pun întrebarea – de ce ați mai venit? Salariul să-l luați pe ziua de azi. Da, eu zic să vă stea salariul de azi în gât. Scuzați pentru așa o urare. Câtă nesimțire să vii și să pleci, nici nu ai reușit să încălzești scaunul."

Cei din opoziție sunt supărați că mandatul Svetlanei Popa, supleant pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nu a fost validat de Curtea Constituțională. Amintim că magistrații au respins, pe 16 ianuarie, propunerea în acest sens a Comisiei Electorale Centrale.

Alt deputat, care a generat discuții aprinse în plen a fost Vasile Bolea. Acesta i-a spus lui Igor Grosu că în cadrul tradiționalei rubrici de felicitări i-a omis pe deputații neafiliați, Alexandr Suhodolski și Alexandr Nesterovschi, membri ai Partidului „Renaștere”.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat: "Ați anunțat vestea bună că în zilele premergătoare au avut loc zilele de naștere a doi colegi de-ai noștri, au mai avut alți doi colegi de-ai noștri pe care nu i-ați nominalizat, este vorba de Alexandr Suhodolski și colegul nostru Alexandr Nesterovschi."

IGOR GROSU: "Eu pe transfugi nu prea îi felicit, să fie sănătoși, dar nici de la tribuna Parlamentului, pe bune."

Sesiunea de primăvară a Parlamentului începe pe data de 1 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!