A început audierea martorilor în dosarul finanțării ilegale a fostului Partid Șor, în care este vizată și Marina Tauber
Politic 5 martie 2024, 15:40 | 11191

A început audierea martorilor în dosarul finanțării ilegale a fostului Partid Șor, în care este vizată și Marina Tauber. În ședința de astăzi au fost audiați doi martori ai acuzării. Este vorba despre un tânăr care ar fi participat nemijlocit la protestele organizate de Partidul Șor și un activist al aceleiași formațiuni politice.

Martorii au declarat în fața instanței că erau susținători ai fostului Partid Șor. Unul dintre ei a spus că a participat la o manifestație, dar nu ține minte exact în favoarea cărei formațiuni politice a protestat. A precizat însă că a făcut-o în schimbul a 300 de lei. Un alt martor, activistă a Partidului Șor, a declarat instanței că obișnuia să facă donații pentru această formațiune deși nu era angajată acolo. Femeia a spus că înregistra venituri dintr-o activitate didactică.

IULIA, martor: "- Cât de frecvent făceați donații pentru Partidul Șor? - Nu atât de des. Cred că de vreo trei sa patru ori. Nu pot să vă spun exact. Două sute, trei... Cât am avut posibilitate."

Întrebată de ce semnăturile ei din fișa de donații diferă de la caz la caz, femeia a admis că acestea ar putea să fie diferite, dar nu esențial.

De partea cealaltă, Marina Tauber spune că declarațiile martorilor nu pot susține învinuirea.

MARINA TAUBER, deputat: "Oamenii care au venit aici cred că nu prea înțeleg pentru ce au venit. Din punctul meu de vedere nu au dat careva informații legate de acest dosar și cel puțin data trecută au spus că pe mine nu mă cunosc. O altă doamnă care este membră de partid și cel mai probabil că ne-am mai văzut la întâlnirile de partid, asta este tot. Partidul Șor nu a achitat nimănui niciodată pentru participarea la proteste și martorul de astăzi a declarat că el nu știe la ce protest el a fost și pe mine acolo nu m-a văzut."

Marina Tauber este cercetată penal pentru acceptarea cu bună știință a finanțării ilegale a Partidului Șor. Potrivit procurorilor, aceasta a recepționat de la grupul criminal organizat condus de fostul deputat Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, mijloace bănești în sumă de aproape zece milioane de lei, dintre care peste 740 de mii de lei i-ar fi introdus fals în formularele de donații. De asemenea, Tauber este învinuită că, fiind vicepreședinte al Partidului Șor, a acceptat cu bună știință finanțarea formațiunii cu peste 195 de milioane de lei din partea aceluiași grup criminal organizat. Tauber pledează nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!