Un mandat e validat, altul - nu
Politic 16 ianuarie 2024, 19:45 | 600

Mandatul de deputat al Svetlanei Popa, supleant pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nu a fost validat de Curtea Constituțională. Magistrații Înaltei Curți au examinat sesizarea depusă de Comisia Electorală Centrală și au declarat-o inadmisibilă.

Demersul a fost respins de Curtea Constituțională, întrucât Svetlana Popa a fost sancționată de instanță pentru exces de putere, în calitate de consilier în Consiliul municipal Chișinău ca urmare a unui vot pentru Planurile Urbanistice Zonale. Prin această decizie, Svetlana Popa a fost privată de dreptul de a ocupa funcția de consilier municipal.

SVETLANA POPA, candidat supleant al BCS: "Votul meu atunci a fost unul colegial, am votat documentul pregătit de administrația publică locală, semnat cap-coadă de la primar și până la secretarul consiliului. Voi merge până la CEDO, până în pânzele albe. Nu se poate așa ceva. 32 de consilieri au astăzi câștig de cauză și sunt sancționată doar eu. Nu mai vorbesc despre mass-media și mama mea, care vede toate aceste aberații și mă întreabă ce am votat."

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Berlinschii, și reprezentatului PSRM, Vladimir Odnostalco, au menționat că interdicția de a ocupa funcția de consilier în CMC nu este un impediment pentru a exercita funcția de deputat.

Curtea Constituțională a validat marți mandatul de deputat al lui Ion Poia, supleant pe lista PAS. Precizăm că mandatele de deputat au rămas vacante după demisia lui Gheorghe Agheorghiesei, de la PAS, și cea a lui Adrian Lebedinschi, de la BCS.

Opinia ta contează. Comentează!