Jurnalul Săptămânii, 25 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Guvernul va compensa 33% din tariful la gaze naturale și 58% din tariful la energia termică, în actualul sezon rece. Potrivit autorităților, reducerea la factură se va aplica în funcție de vulnerabilitatea energetică.

Strada Cartușa din Durlești a fost dată uitării. Situația se înrăutățește pe zi ce trece, iar pentru că vine iarna, șoferii așteaptă ca drumul să fie MĂCAR plombat. Așteptarea durează, însă. Autoritățile spun că vor începe în curând lucrări de renovare, dar de reparație capitală, nici vorbă, deocamdată.

A fost mare scandal în centrul Chișinăului! Zeci de fermieri și-au adus tehnica agricolă în fața Guvernului, în semn de protest. Oamenii afirmă că sunt în prag de faliment și cer sprijin din partea autorităților. Agricultorii au pornit în coloană spre locul manifestației, blocând mai multe benzi de circulație. Poliția a intervenit în forță - altercațiile și chiar îmbrâncelile au fost inevitabile. Furioși, unii protestatari au încercat să răstoarne o mașină a poliției. La fața locului au intervenit mascații.

Opinia ta contează. Comentează!