Image-Description
Tensiuni în blocul ACUM. Litvinenco acuză Platforma DA de „trădare” la Căușeni. Reacția lui Slusari
Politic 25 noiembrie 2019, 11:54 | 4012

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză partenerii din Platforma DA de „trădare” la Căușeni, acolo unde doi consilieri raionali PPDA au coalizat cu PDM. Este vorba despre Nicolae Ermurache și Rodica Popa, care au au refuzat să voteze candidatul PAS la funcția de Președinte al raionului Căușeni, spune deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

În schimb, aceștia au votat candidatul PDM, a precizat parlamentaul.

Ca recompensă, Ermurache s-a ales cu funcția de vicepreședinte al raionului.

În urma acestui vot, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că miercuri cei doi urmează a fi excluși din partid.

„Doi consilieri de la Platforma DA au fost corupți și amenințați în Căușeni. Azi ei au refuzat semnarea unui acord de coaliție între ACUM, PLDM și PCRM, convenit public ieri seara, și au votat pentru președinte de la PD. Dureros pentru noi că unii oameni din echipa noastră nu rezistă. Îmi asum acest păcat”, a comentat Slusari, cerându-și scuze de la alegători.

Este al doilea caz de acest fel din ultimele zile, după ce săptămâna trecută, la Strășeni, patru consilieri din Platforma DA au coalizat cu PD și PSRM, deși se stabilise inițial o coaliție proeuropeană.

În schimb, Pavel Tamaciuc de la Platforma DA a fost ales președinte al raionului.

Opinia ta contează. Comentează!