Parcursul European, decizia cetățenilor
Politic 25 decembrie 2023, 19:52 | 757

Cetățenii trebuie să decidă viitorul țării. Asta ne-au spus oamenii de rând pe care i-am întrebat ce părere au despre propunerea președintelui Maia Sandu de a organiza în toamna anului viitor un referendum național privind aderarea la Uniunea Europeană. Trecătorii pe care i-am întâlnit pe străzile Chișinăului ne-au spus că un referendum este exact ceea de ce avem nevoie pentru a stabili direcția de dezvoltare a Republicii Moldova.

Inițiativa șefei statului de a fi organizat un referendum vine la trei ani de mandat. De asemenea, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Cred că este necesar să spunem clar, toată țara, ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare."

Pe 14 decembrie, liderii europeni reuniți la Bruxelles, în cadrul Consiliului European, au decis deschiderea negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!