Remanieri la Guvern
Politic 13 martie 2024, 20:13 | 894

Iordanca-Rodica Iordanov a demisionat din funcția de ministru al Mediului. „Este o decizie politică, luată de comun acord”, ne-a declarat Iordanov. Fotoliul Ministerului Mediului va fi ocupat de deputatul PAS, Sergiu Lazarencu. Acesta va depune jurământul în dimineața zilei de mâine.

Anunțul privind demisia ministrului Iordanca-Rodica Iordanov a fost făcut de premierul Dorin Recean pe Facebook.

ANUNȚUI PREMIERULUI DORIN RECEAN: "Apreciez lucrurile începute la minister. În perioada următoare, este esențial ca proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat."

Iordanca-Rodica Iordanov ne-a spus doar că a fost o decizie comună, fără a deschide parantezele.

IORDANCA-RODICA IORDANOV, ministru demisionar al Mediului: "-Cine a luat această decizie? -În comun. -Ce a stat la baza acestei decizii? -Discuțiile comune. -În ce au constat aceste discuții? -Discuțiile s-au bazat pe activitate, abordări și altele. -Premierul nu a fost de acord cu abordările dumneavoastră? -Mai multe comentarii nu am."

Purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a declarat pentru postul nostru de televiziune că „decizia de a face această schimbare la Guvern aparține premierului, care are dreptul să-și organizeze Cabinetul de miniștri așa cum consideră necesar”.

Iordanca-Rodica Iordanov a devenit ministru al Mediului în noiembrie 2022, înlocuind-o în funcție pe Iuliana Cantaragiu. Funcția de ministru al Mediului va fi preluată de Sergiu Lazarencu, deputat al puterii. În perioada 2020-2021, el a fost viceprimar al comunei Stăuceni.

Opinia ta contează. Comentează!