Premierul Belgiei, demisionează
Externe 19 decembrie 2018, 15:00 | 1152

Premierul Belgiei, Charles Michel, demisionează. El a luat această decizie după ce mai multe formaţiuni politice au depus o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Totul s-a întâmplat în contextul unei crize politice, care a fost agravată de semnarea, de către Belgia, a Pactului Națiunilor Unite privind migrația.

În timpul discursului său în Parlament, Charles Michel a recunoscut că nu a putut găsi un limbaj comun cu opoziția și cu Noua Alianță Flamandă, care a părăsit anterior coaliția de guvernământ în semn de protest față de acordul privind migrația.

Duminică, mii de oameni au ieșit în stradă la Bruxelles pentru o manifesta împotriva „Pactului global pentru migraţie”. Protestatarii au cerut anularea acestui acord internaţional, pentru că ar încuraja migranţii să vină în Europa. Mulțimea a aruncat cu pietre, petarde şi sticle incendiare. Totodată, manifestanți au încercat să intre în sediul Comisiei Europene. Autoritățile au anunțat că aproape o sută de protestatari au fost reţinuţi. „Pactul global pentru migraţie” a fost semnat săptămâna trecută. Acesta nu are caracter obligatoriu, ci este un acord simbolic, prin care țările lumii îşi propun să conlucreze pentru asigurarea unei „migraţii sigure, ordonate şi reglementate“.

Opinia ta contează. Comentează!