Elevii Liceului "Mihai Viteazul", din taberele de zi, au fost vizitați de angajații IGSU
Social 18 iunie 2021, 19:38 | 911

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din capitală, din taberele de zi, au fost vizitați de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la Detașamentul salvatori și pompieri al municipiul Chișinău. În cadrul unei demonstrații improvizate, peste 200 de copii au devenit, pentru câteva clipe, salvatori și pompieri - au stins focare şi au împroșcat cu apă din furtunuri.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au vizitat tabăra de zi a Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” din capitală. Peste 200 de elevi ai claselor I-V-a, au avut posibilitate să comunice cu echipa de pompieri, dar și cu paramedicii SMURD. Aceștia le-au organizat o lecție practică de instruire în domeniul bazelor securității. Micuții au primit un ghid practic de reacționare în situații de risc și au avut parte de instruiri în acordarea primului ajutor în caz de situații excepționale. Pompierii au explicat cum pot fi evitate riscurile de incendii, de accidente și cum ar trebui să reacționeze în caz de cutremure și alte situații de urgență.

Angajații Centrului Republican de Instruire al IGSU au organizat un atelier de prim ajutor, pentru ca elevii să poată aplica în practică cunoștințele obținute, cum ar fi manevrele de resuscitare și ajutor în caz de leșin sau asfixiere. Copii și-au testat capacitățile pe un manechin, fiind ghidați de specialiști.

Pentru crearea unei atmosfere frumoase, pompierii le-au oferit copiilor posibilitatea să împroaște apă din furtunuri, să exploreze tehnica de intervenție și echipamentul din dotare, dar și să exerseze la capitolul îmbrăcarea și dezbrăcarea contra-cronometru a costumelor de intervenție ale salvatorilor. Zilele acestea mai mulți elevi din cadrul Liceului Teoretic „Neciui – Levițchi” au vizitat Direcția regională căutare salvare nr.1 din Chișinău, unde au fost organizate activități de instruire. Aici, salvatorii le-au vorbit despre regulile anti-incendiare, comportamentul corect în diverse situații de risc și le-au făcut o prezentare a tehnicii de intervenție. Astfel de activități, cu implicarea copiilor, sunt organizate sistematic de IGSU, având scop instruirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie