Reutilizează obiectele din curte
Social 19 aprilie 2024, 20:01 | 759

Au adunat materiale nefolosite de prin curte și au creat obiecte decorative de interior. Vorbim despre studenții Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, care datorită ingeniozității lor au reușit să dea o nouă șansă pieselor auto, roților de bicicletă sau țevilor din plastic. Cele mai reușite lucrări au ajuns să fie apreciate de către studenții și profesorii Universității Transilvania din Brașov și ai Universității Ecologice din București.

Deși procesul de confecționare a corpurilor de iluminat sau a stativelor este unul anevoios, tinerii spun că se mândresc cu rezultatul obținut.

VASILINA MÂȚU, studentă anul V, Facultatea Urbanism și Arhitectură UTM: "Lampa este totalmente din fier, mai exact din piese auto. Cel mai complicat a fost sudarea și poziționarea verticală, dreaptă și deja vopsirea și uscarea, mai ales detalierea elementelor cu auriu."

DANIELA ANTONIU, studentă anul V, Facultatea Urbanism și Arhitectură UTM: "Noi avem o lampă în stilul art-deco. Petalele sunt făcute din paie bio-degradabile. Suportul este armătură, butuc de roată și țevi de polietilenă."

IULIA PERCEMLI, studentă anul V, Facultatea Urbanism și Arhitectură UTM: "Noi am realizat o masă din materiale pe care le aveam acasă. Prima ce am găsit a fost o roată veche de bicicletă, care demult nu a fost folosită. De asemenea, am utilizat o sticlă, umerașe vechi și funie."

IGOR CAPCANOV, studentul anul V, Facultatea Urbanism și Arhitectură UTM: "Am un piedestal pentru umbrele. Este realizat din materiale reutilizabile, locale. Pentru partea dominantă eu am reutilizat un stâlp din lemn, iar pentru consolă și talpa lemnului am reutilizat resturi de ciment."

Evenimentul „Creații Eco-Friendly în arhitectura de interior” este deja la a șasea ediție. Studenții cu cele mai ingenioase idei ajung să fie apreciați și la universitățile de peste Prut.

ANGELA MUNTEANU, șef departament Arhitectură, UTM: "Studenții au reciclat o paletă foarte variată de materiale, care puteau să ajungă în mediul natural. Am selectat din materiale lemnoase, cum ar fi din construcție, palete, lăzi de grădină din plastic."

Potrivit șefului departamentului Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, cele mai bune lucrări vor fi expuse la Centrul de Excelență în Construcții și la Ministerul Mediului.

Opinia ta contează. Comentează!