Condamnă presiunile asupra avocaților
Social 4 aprilie 2018, 19:23 | 1425

Intimidarea și hărțuirea avocaților este inadmisibilă. Mai mulţi apărători de profesie îşi exprimă îngrijorarea față de presiunile la care sunt supuşi avocaţii Eduard Rudenco, Ion Crețu și Ana Ursachi, pentru că ar deranja actualul regim. Uniunea Avocaților examinează situaţia și promite că va face o declaraţie oficială în acest sens.

Avocatul Vadim Vieru condamnă acțiunile de intimidare în adresa colegilor săi și spune că astfel de încercări s-au înteţit, în ultima perioadă.

La rândul său, avocatul Victor Munteanu a precizat că și Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a dat un semnal de alarmă în privința imixtiunii din avocatură.

Președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșniță, ne-a comunicat că îi va convoca pe membrii consiliului pentru a dezbate acest subiect. El a precizat că Uniunea Avocaților nu tolerează astfel de atitudine în raport cu avocații și va veni cu o reacție oficială în acest sens. Anterior, avocatul Eduard Rudenco a declarat presei că a ajuns să fie, la fel ca alți colegi, figurant în dosare false, intentate la comandă, pentru că spune lucruri ce deranjează actualul regim. El a spus că s-ar încerca fabricarea unui al patrulea dosar pe numele său.

Opinia ta contează. Comentează!