Au adus bucurii pentru Crăciun
Social 20 decembrie 2023, 17:58 | 820

Au adus Crăciunul în casele celor nevoiași. Mai mulți elevi de la Școala primară din orașul Călărași, împreună cu profesorii și părinții lor, au vizitat câteva familii cu venituri mici din raion. Una dintre familiile care au beneficiat de ajutorul copiilor este din satul Nișcani. Echipa noastră de filmare i-a surprins pe cei mici în timp ce împărțeau daruri, dulciuri și colindau pe la casele celor care nu se așteptau că vor avea parte de bucurii în această perioadă de sărbători. Unii părinți spun că astfel vor să-i învețe pe copii să fie generoși și să împartă din puținul pe care îl au.

După un șir de colinde și poezii, copiii au fost serviți cu plăcinte, pregătite cu mult drag gazda casei.

De daruri s-au bucurat și unii bătrâni din sat, care au rămas înduioșați atunci când i-au văzut pe cei mici cu daruri în brațe.

Darurile au fost colectate de către părinții copiilor. „Atât de multă solidaritate nu am mai văzut”, ne-a mărturisit mama unui elev.

Astfel de acțiuni de caritate au fost organizate și în anii precedenți de către copiii și părinții de la Școala primară din Călărași. „A devenit o tradiție frumoasă”, zice o învățătoare.

LILIA NEGRU, învățătoare, Școala primară Călărași: "Am mers deja la o familie cu patru copii. În această familie fetița este cu dizabilități și câte ceva mai avem și pentru bătrânii din sat. Produse pregătite cu această ocazie. Sperăm să lăsăm pe cineva mai fericit, mai împlinit. Cu atât mai mult că magia sărbătorilor de iarnă ne face parcă și mai buni la suflet și mai generoși."

PETRU SORICI, primarul satului Nișcani, Călărași: "Am dat curs apelului inițiat de părinți și doamna învățătoare cu mare drag cu asistentul social comunitar. Am selectat familiile care am considerat noi că sunt într-o situație mai vulnerabilă și le-am făcut o vizită."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie