Tentativă de cenzurare marca PD
Politic 23 ianuarie 2019, 19:59 | 1998

Concurenții electorali trebuie să joace cinstit, nu să utilizeze campania pentru referendum ca pe o platformă de promovare a propriului partidul. Este opinia directorului executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, exprimată în cadrul emisiunii ”Ora Expertizei”. Potrivit lui Macovei, Jurnal TV a acționat conform legii, când a refuzat să pună pe post un video privind referendumul republican.

Petru Macovei a fost întrebat ce crede despre faptul că PD a acționat în judecată Jurnal TV pentru că a respins solicitarea acestei formațiuni de a difuza un spot video privind referendumul republican.

Jurnal TV a acționat conform legislației. O spune și fostul deputat, jurnalistul Valeriu Saharneanu.

Petru Macovei s-a referit și la altă sesizare din partea PD, împotriva Jurnal TV, dar de această dată, și împotriva Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care cere sancționarea postului pentru că pe 2 ianuarie ar fi difuzat în cadrul emisiunii ”Ora Expertizei” mesaje cu tentă electorală.

Încercările de a obține o reacție din partea celor vizați au fost zadarnice. Pe toată durata emisiunii, președintele CCA, Dragoș Vicol, membrul CEC, Iurie Ciocan, dar și vicepreședintele PD, Andrian Candu, nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Opinia ta contează. Comentează!