Image-Description
Salvatorii continuă campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon
Social 2 octombrie 2018, 10:50 | 1098

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon

Salvatorii au vizitat mai multe gospodării particulare în raioanele Sângerei, Căușeni, dar și Cahul.

Specialiștii au avertizat oamenii despre riscurile la care sunt supuși în perioada fermentării vinului.

În acest context, cetățenii au fost îndemnaţi să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon.

IGSU recomandă asigurarea încăperilor unde se produce vinul cu o ventilaţie corespunzătoare, sau ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau în aer liber. Mai mult, salvatorii îi îndemnă pe oameni să verifice concentrația oxigenului înainte ca aceștia să intre în beciuri, pentru a preveni urmările fatale.

Potrivit salvatorilor, cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. În caz ca aceasta se stinge, înseamnă lipsa suficientă de oxigen.

Oamenii mai sunt îndemnaţi să evite aflarea îndelungată în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, iar în caz dacă există necesitate de a intra într-o astfel de încăpere trebuie să anunțe în prealabil apropiații.

Campania va dura pe parcursul perioadei de recoltarea și fermentare a strugurilor în toate regiunile țării noastre.

De la lui septembrie, patru persoane au murit intoxicaţi cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului, iar o persoană a fost salvată.

Opinia ta contează. Comentează!