Părinții și copiii își aleg rechizite, ghiozdane și haine pentru un nou an de școală
Social 10 august 2022, 20:31 | 816

August e luna în care părinții și copiii își aleg rechizite, ghiozdane și haine pentru un nou an de școală. Sunt însă copii, care nu au parte de grija părintească și nu-i vede nimeni prin magazine. Vorbim de cei din centrele de plasament. Ei nu-și doresc haine noi sau lucruri mărețe, ci un ghiozdan și rechizite. În preajma noului an școlar, Fundația Regina Pacis desfășoară campania „Ghiozdanul cu speranțe”, ce are drept scop susținerea copiilor rămași fără îngrijire părintească și a celor din familii cu venituri mici, prin colectarea și distribuirea de ghiozdane și rechizite școlare.

Peste trei săptămâni începe un nou an școlar. Rechizite, ghiozdane și haine noi. Toate aceste lucruri unii copii deja le au. Alții însă doar visează la ele. Există încă mulți copii aflați în situații complicate, care ar vrea să meargă la școală, dar nu pot din cauza lipsurilor.

ADELINA SOCHIRCĂ, consultant comunicare Fundația „Regina Pacis”: "Fiecare copil are dreptul la educație, de aceea Fundația „Regina Pacis” lansează o nouă ediție a campaniei „Ghiozdanul cu vise”. În cadrul acestei campanii ne propunem să colectăm rechizite școlare pentru cei peste 100 de copii pe care îi are Fundația „Regina Pacis” în cadrul programelor de asistență, aici ne referim la copii rămași fără îngrijire părintească, copiii care provin din familii vulnerabile, numeroase și copiii familiilor refugiate din Ucraina."

MARGARETA GRUBLEAC, manager al Centrului de Plasament „Regina Pacis”: "Noi rugăm toți oamenii de bună credință, agenții economici, toți cei care merg la cumpărături acum, în ajun de an școlar să cumpere pentru copiii lor, să se gândească că sunt și alți copii pe care ar putea să-i ajute. În acest an, știm cu toții că prețurile au crescut și este și mai greu pentru noi să-i asigurăm pe toți copiii cu rechizite și ghiozdane noi."

CRISTINA VARZARI, coordonator programe Fundația „Regina Pacis”: "Anul acesta, în cadrul campaniei „Ghiozdanul cu speranțe”, am decis să distribuim aceste ghiozdane cu rechizite și haine, inclusiv încălțăminte și pentru copiii din familiile de refugiați din Moldova."

Mihăiță știe sigur că anul acesta va avea un ghiozdan nou datorită oamenilor binevoitori. Băiatul știe exact de ce rechizite are nevoie.

Iar Daniela își face deja studiile la o școală profesională. Un „ghiozdan cu speranțe” va ajunge cu siguranță și la ea. Tânăra este pasionată de lectură și nu mai știe numărul cărților citite în această vară.

Campania „Ghiozdanul cu speranțe” este la cea de-a IV-a ediție și ce are drept scop susținerea copiilor rămași fără îngrijire părintească și a celor din familii nevoiașe, prin colectarea și distribuirea de ghiozdane și rechizite școlare. Donațiile pot fi aduse direct la sediul Centrului de Plasament al Copilului „Regina Pacis” de pe strada Natalia Gheorghiu 23/1.

Opinia ta contează. Comentează!