„În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate timp de 2 luni, oamenii legii au efectuat un număr de 7 percheziții în satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia și satul Pelinei, raionul Cahul, la data de 17 octombrie curent. Prin urmare, au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare și anume: circa 50 de tufe de plante de marijuană, cu înălțime mai mare de 2 metri, crescute și îngrijite, dar și circa 15 kg de marijuană în stare uscată”, se arată îbtr-un comunicat al Procuraturii Generale.

Descinderile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Brigada de poliție cu destinație specială Fulger și s-au soldat cu reținerea a doi membri identificați ai grupului criminal organizat – bărbați în vârsta de 37 și respectiv 41 de ani.

O femeie în vârstă de 31 ani este cercetată în stare de libertate, pentru că are un copil nou-născut, precizează Procuratura.

„În continuare, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea altor eventuali făptuitori, membri ai grupului infracțional, inclusiv a tuturor faptelor de contrabandă cu droguri în Federație Rusă”, afirmă procurorii.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de care sunt acuzate, persoanele implicate riscă o pedeapsă închisoarea de până la 15 ani privațiune de libertate.