Jurnalul orei 17, 18 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 18 octombrie 2021, 19:23 | 1264

Prezentat de Vasile Luchianu

Vacanța de toamnă a elevilor va fi prelungită. Aceasta începe pe 23 octombrie și va dura nouă zile, cu două mai mult decât era planificat anterior.

Criza energetică, ce ar putea genera o creștere a prețului la gazele naturale, provoacă agitație la Chișinău și nu doar. Vicepremierul, Andrei Spânu, a plecat într-o vizită oficială de două zile în Polonia, unde urmează să discute despre furnizarea gazului natural în Republica Moldova. La rândul său, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, ar urma să revină la Chişinău în zilele următoare, pentru a discuta despre semnarea contractului cu Gazprom.

Republica Moldova nu îndeplinește standardele minime privind combaterea traficului de persoane, semnalează specialiștii. În ultimii cinci ani, aproximativ 1300 de persoane din Moldova au fost identificate ca victime ale acestui fenomen. Numărul real însă, ar fi de 20 de ori mai mare. Mai grav, Republica Moldova a devenit nu doar țară de origine din care sunt racolate victimele, dar și țară de destinație. Asta s-ar explica prin faptul că suntem tot mai atractivi pentru străinii aflați în căutarea unui loc de muncă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie