Image-Description
Matei Dobrovie: S-a demostrat din nou că cuplul Plahotniuc-Dodon nu respectă nici cele mai elementare reguli ale democrației
Politic 3 octombrie 2018, 10:23 | 2373

„S-a dovedit din nou că cuplul Plahotniuc-Dodon nu respectă nici cele mai elementare reguli ale democrației”. Declaraţia aparţine deputatului român Matei Adrian Dobrovie, care a mai spus că acest lucru s-a confirmat încă o dată când aceştia au intervenit brutal săptămâna trecută asupra jurnaliștilor postului de televiziune 10TV din cauză ca au difuzat o știre critică la adresa puterii.

„Mai exact, jurnaliștii au fost scoși din redacție de către oameni înarmați, angajați ai unei firme de pază, fără nicio explicație. Totul a pornit de la difuzarea declarației eurodeputatului Helmuth Scholz prin care acesta a acuzat puterea din R. Moldova de expulzarea ilegală a şapte cetățeni turci, profesori la un liceu din Chișinău, o tranzacție cinică care servește alianței obscure Plahtoniuc-Erdogan-Dodon”, a adăugat deputatul de la Bucureşti.

În context, Matei Adrian Dobrovie a menţionat că speră că această acțiune șocantă va fi un semnal de alarmă pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni care în prezent finanțează postul 10TV. „Dacă până acum era numai o speculație, acum e clar că nici acest canal de televiziune nu este liber, ci are niște limite clar stabilite de Plahotniuc și Dodon”, a continuat politicianul român.

„Modelul de la Chișinău este de mare interes și pentru Dragnea, care tânjește și el la limitarea presei libere, motiv pentru care a reînceput discuția despre legi care să restricționeze finanțarea anumitor publicații mass-media”, a punctat Matei Adrian Dobrovie.

Amintim că întreaga redacție de știri a postului de televiziune 10TV a fost concediată din cauza unei știri care nu a coincis „politicii editoriale”. Este vorba despre o știre despre declarația unui europarlamentar german care a criticat dur regimul Plahotniuc-Dodon, în contextul expulzării celor 7 cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee Orizont.

Opinia ta contează. Comentează!