Pe 8 aprilie trecut, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS i-au chemat pe cei din PSRM la discuții publice. Aceștia doreau să vorbească pe marginea pachetului de legi privind dezoligarhizarea Republicii Moldova. Deputații socialiștii nu le-au dat un răspuns în aceeași zi.

În urmă cu exact un an vă informam despre faptul că afacerea cu criptomonede din regiunea transnistreană este gestionată și controlată de holdingul Sheriff, proprietate a oligarhului local Victor Gușan. Producerea de criptovalută aduce bani la bugetul regiunii şi menţine regimul de la Tiraspol, în timp ce datoria Moldovagaz către Gazprom a trecut de şapte miliarde de dolari. Sunt concluziile unei investigaţii jurnalistice, pe care au făcut-o redactorul-şef adjunct al publicaţiei Jurnal de Chişinău, Ilie Gulca, și ziaristul Mădălin Necşuţu, din București.

Acum un an, dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 a fost trimis în judecată. S-a întâmplat după aproape 30 de ani de la acele evenimente. Anunțul a fost făcut de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

O altă noutate a fost că ploile torențiale, care cădeau pe insula Creta, au provocat inundații devastatoare și alunecări de teren. În unele zone, apele au depășit trei metri, iar oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa cu viaţă.