Anul trecut, subiecte de interes public
Social 8 aprilie 2020, 21:06 | 628

Astăzi, aproape întreg globul pământesc trece printr-o perioadă complicată, provocată de pandemia de coronavirus. Îndemnul ”Stați acasă” rămâne neschimbat. Până când, nu se știe, dar noi știm că oamenii își aduc aminte cu plăcere cât de bine era în urmă cu un an, în această frumoasă lună de primăvară. Unele subiecte au făcut istorie și noi vă propunem să vedeți în continuare ce difuza Jurnal TV pe 8 aprilie 2019.

Pe 8 aprilie trecut, deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS i-au chemat pe cei din PSRM la discuții publice. Aceștia doreau să vorbească pe marginea pachetului de legi privind dezoligarhizarea Republicii Moldova. Deputații socialiștii nu le-au dat un răspuns în aceeași zi.

În urmă cu exact un an vă informam despre faptul că afacerea cu criptomonede din regiunea transnistreană este gestionată și controlată de holdingul Sheriff, proprietate a oligarhului local Victor Gușan. Producerea de criptovalută aduce bani la bugetul regiunii şi menţine regimul de la Tiraspol, în timp ce datoria Moldovagaz către Gazprom a trecut de şapte miliarde de dolari. Sunt concluziile unei investigaţii jurnalistice, pe care au făcut-o redactorul-şef adjunct al publicaţiei Jurnal de Chişinău, Ilie Gulca, și ziaristul Mădălin Necşuţu, din București.

Acum un an, dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 a fost trimis în judecată. S-a întâmplat după aproape 30 de ani de la acele evenimente. Anunțul a fost făcut de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

O altă noutate a fost că ploile torențiale, care cădeau pe insula Creta, au provocat inundații devastatoare și alunecări de teren. În unele zone, apele au depășit trei metri, iar oamenii s-au refugiat pe acoperişurile caselor pentru a scăpa cu viaţă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie