PSD amenință cu suspendarea președintelui
Externe 26 iunie 2018, 15:15 | 2267

Liderul PSD Liviu Dragnea amenință cu suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis, motivând că acesta tot amână revocarea șefei DNA, ca urmare a deciziei Curții Constituționale. Declarațiile lui Dragnea survin după ce opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis declara că încă citește decizia Curţii Constituţionale privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Tărăgănarea pare să scoată din pepeni coaliția de guvernare, care amenință cu suspendarea șefului statului.

Drept replică la amenințările PSD-ului, președintele Iohannis a spus că nu este interesat de părerea lui Dragnea.

Amenințările lui Dragnea au fost făcute după ce opoziția de la București a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Votul pentru căderea guvernului va fi dat în Parlament mâine, iar pentru asta opoziția are nevoie de cel puțin 233 de voturi. Până mâine, PNL încearcă să obţină sprijin de la alte formațiuni, iar de câteva zile se duc negocieri cu cei de la UDMR.

Social democraţii susţin că nu au emoţii, pentru că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată. Presa de la București scrie că PSD şi ALDE au împreună cu 13 voturi mai mult decât e necesar pentru ca moţiunea să pice, iar lor li se pot alătura și cei de la minorităţile naţionale. Între timp, parlamentarii „Uniunii Salvați România” au anunțat că intră în ”grevă japoneză” și vor purat banderole cu mesajul „Fără penali”. Aceștia au împărțit în Parlament mai multe scrisori deputaților PSD, în care se cere demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a fost condamnat recent la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Pentru ziua de mâine, opoziția a invitat românii să vină în parcul de lângă Parlament, pentru a le cere aleşilor să voteze moţiunea de cenzură.

Precizăm că timp de șase zile, românii au protestat în toată țara față de încercările puterii de a modifica legile justiției. Oamenii au contestat în stradă modificările codurilor de procedură penală și o eventuală ordonanță de urgență în acest sens. Dragnea a afirmat însă că exclude această chestiune, întrucât nu ar avea susţinerea necesară în Parlament. Aceste schimbări la codurile penale sunt denunțate atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de către procurorii parchetului general, care spun că foarte multe texte sunt neconstituţionale.

Opinia ta contează. Comentează!