Drumul care leagă satele Clișova, Suhuluceni, Leușeni și Verejeni arată ca după război
Social 22 septembrie 2020, 20:16 | 4660

Drumul care leagă satele Clișova, Suhuluceni, Leușeni și Verejeni, ce asigură conexiunea dintre opt localități din raioanele Orhei şi Teleneşti arată ca după război. Se întâmplă deși pentru acest traseu de 23 de kilometri au fost alocate, încă în 2017, peste 80 de milioane de lei. Oamenii spun că s-au ales doar cu promisiuni. Reprezentanții Admnistrației de Stat a Drumurilor confirmă că banii au fost alocați, iar directorul Agenției de Dezvoltare Regională susține însă că nu au fost dați toți banii și drumul s-a făcut din resursele alocate.

EUGENIA APOSTU, reporter Jurnal TV: "Începând chiar de aici, din satul Clișova, raionul Orhei, și până în Verejeni, Telenești, traseul care asigură conexiunea dintre opt localități din raioanele Orhei și Telenești ar trebui să arate altfel, acest tronson trebuia să fie renovat capital, iar pentru asta au fost alocate peste 80 de milioane de lei încă în 2017. Au trecut 3 ani, oamenii au rămas fără drum, iar bugetul - fără bani."

În octombrie 2017 Minsterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului anunța solemn că L-326 M2 Clișova - Suhuluceni - Leușeni – Verejeni urmează să fie renovat. Atunci se menționa că “lucrările proiectului prevăd reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanță de mai mult de 23 km, reabilitarea și construcția la 17 podulețe, patru intersecții giratorii, amenajarea a cinci intersecții de acces, instalarea marcajelor rutiere și a parapetelor metalice, precum și a 4 stații de transport public.” La tre ani de la solemnul anunț, drumul arată mai rău ca înainte, spun oamenii care au rămas doar cu promisiuni.

Banii au fost alocați din Fondul Rutier, spun cei de la Agenția de Stat a Drumurilor.

Cei de la Agenția de Dezvoltare Regională spun însă că nu toți banii au ajuns la ei.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Viorel Jardan recunoaște că porțiunile de drum reparate sunt acum într-o stare deplorabilă. El mai spune că pentru anul acesta au fost alocate 40 de milioane de lei, iar în următoarele săptămâni proiectanții vor merge la fața locului pentru a face alte măsurări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie