Patrula Jurnal TV, 18 Februarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Senatul Statelor Unite ale Americii, unde democrații au majoritatea, a adoptat un pachet de ajutor de 95 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan. Sesiunea de dezbateri și vot a durat câteva ore. Președintele Volodimir Zelenski a reacționat la scurt timp, mulțumind senatorilor pentru aprobare. Proiectul de lege urmează să ajungă și la Camera Reprezentanților, controlată de republicani, unde are un viitor incert.

Fragmente de dronă au căzut în apropiere de satul Etulia, pe un câmp. Experții spun că acolo era și partea de luptă a aparatului de zbor, cu aproximativ 50 de kilograme de substanță explozivă. Dacă acest proiectil ar fi căzut peste o casă și ar fi explodat, locuința ar fi fost făcută una cu pământul, explică specialiștii. Polițiștii au asigurat dezamorsarea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar încărcătura explozivă a fost detonată.

Maia Sandu, Dorin Recean, dar și alți membri ai fostului Guvern Leancă ar putea fi audiați în dosarul concesionării Aeroportului Chișinău. Avocații inculpaților, printre care și Iurie Leancă, au cerut citarea foștilor și actualilor oficiali în instanță. Aceștia ar putea fi audiați în calitate de martori. „Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest”, afirmă consilierul președintelui, Adrian Băluțel. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a spus că va veni mai târziu cu un comentariu.

Opinia ta contează. Comentează!