Image-Description
Maia Sandu spune că printre planurile PAS sunt și alegerile parlamentare anticipate
Politic 14 decembrie 2019, 12:37 | 4517

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, declară că formațiunea pe care o conduce ia în considerare organizarea unor alegeri parlamentare anticipate. Ea consideră că actuala componență a Parlamentului nu este reprezentativă în raport cu opțiunile societății din Republica Moldova.

„Noi știm cum au avut loc alegerile din februarie anul curent și cum unii au ajuns în Parlament”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la TVC 21.

Fosta șefă a Guvernului afirmă că următoarele alegeri parlamentare trebuie să se desfășoare în baza sistemului proporțional de vot, întrucât legislația electorală a fost deja modificată în acest sens.

Maia Sandu nu exclude revenirea la alegerea președintelui Republicii Moldova în Parlament, însă doar dacă o asemenea decizie va fi adoptată în urma unui refendum național. Motivul invocat de ea este că, potrivit sondajelor, 90% dintre cetățeni doresc să-l aleagă pe șeful statului prin vot direct.

„Vreau să spun că dacă Dodon va încerca să modifice această formă de alegere a șefului statului, acest lucru nu va fi ușor de făcut pentru că majoritatea oamenilor își dorește să ca această modalitate să rămână”, a subliniat lidera PAS.

Cu referire la alegerile parlamentare noi care urmează să fie organizate în circumscripția Hâncești, Maia Sandu crede că este firesc ca cele două partide din blocul ACUM – PAS și Platforma DA – să-și manifeste interesul, iar faptul că formează o alianță nu înseamnă că vor participa cu un candidat comun la orice scrutin ce urmează.

Opinia ta contează. Comentează!