Jurnalul Săptămânii, 2 Decembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Politicianul pro-rus Alexandr Kalinin, anchetat pentru propaganda războiului și inclus în lista de sancțiuni europene și canadiene pentru acțiuni contra Ucrainei, va rămâne fără cetățenia Republicii Moldova. Decretul a fost semnat de președintele Maia Sandu. Kalinin nu a comentat, deocamdată.

Coletele trimise de peste hotare de la persoane fizice către alte persoane fizice din Republica Moldova vor fi impozitate de la 45 de euro. Anterior, acestea se impozitau de la primul leu. În ceea ce privește trimiterile comerciale, plafonul rămâne neschimbat: bani vor fi percepuți de la coletele ce valorează mai mult de 150 de euro.

Republica Moldova are perspectivă europeană, iar decizia de începere a negocierilor de aderare la spațiul comunitar va fi una istorică. Declarația a fost făcută de către europarlamentarul Siegfried Mureșan în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV. // „În prezent, nu există vreun stat european care s-ar opune începerii negocierilor de aderare pentru Republica Moldova”, a precizat Siegfried Mureșan.

Opinia ta contează. Comentează!