Pietate marca Țuţu
Politic 7 noiembrie 2018, 21:08 | 13539

Politicienii de la Chişinău sunt aproape de biserică, iar evlavia lor creşte simţitor... înainte de alegeri. Deputatul PD Constantin Ţuţu a fost surprins la slujba de duminică din comuna Truşeni, unde ar avea pretenții electorale. Oamenii din partea locului spun că preotul l-a prezentat cu laude pe fostul luptător K1, implicat anterior în reglări de conturi, cu focuri de armă. În preajma alegerilor parlamentare, Ţuţu este activ nu doar la Truşeni, dar şi în alte patru localităţi, care alcătuiesc circumscripția uninominală numărul 33.

La Trușeni, Constantin Ţuţu a fost fotografiat alături de preotul Andrei Secrii, în biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”. Poza plasată pe reţelele de socializare a trezit comentarii acide, iar unul dintre localnici, care a publicat fotografia, a venit cu detalii. Potrivit lui, Ţuţu a stat la slujbă aproximativ 20 de minute, iar părintele paroh l-a prezentat drept "băiat bun, care face mult pentru Truşeni şi care ajută primarul”. Am încercat să obţinem un comentariu de la preotul Andrei Secrii, dar el nu ne-a răspuns la mesaje. Nu a răspuns la apel nici deputatul PD. Totuşi, din poze vedem că cei doi se află în faţa altarului, iar părintele vorbeşte privind înainte, adresându-se cel mai probabil enoriaşilor. Din postările lui Constantin Ţuţu, dar şi din ştirile difuzate de televiziunile afiliate Partidului Democrat, mai vedem că deputatul desfăşoară activităţi cu iz electoral nu doar la Truşeni, dar şi la Sângera, Băcioi, Codru şi Durleşti, localităţi care alcătuiesc împreună circumscripția uninominală numărul 33 la alegerile parlamentare din februarie. De altfel, şi la Durleşti PD-ul dă dovadă de pioşenie electorală. "Pe oamenii buni și Dumnezeu îi ajută, iar cu ajutorul deputatului Constantin Țuțu, în orașul Durlești s-a reparat strada Cișmelelor", se arată într-o postare a PD Durleşti. La sfârşitul lunii octombrie, Ţuţu a fost alături de slujitorii bisericii din Dobrogea, Sângera, la hramul localității.

Iar la sfârşitul lunii septembrie, organizaţia teritorială Sângera a PD anunţa că "strada Viilor și strada Suveranității din orașul Sângera prind viață, după ce vocea oamenilor a fost auzită de deputatul Constantin Țuțu". Precizăm că nu e pentru prima dată când feţele bisericeşti se implică în campanii electorale. Un astfel de episod a avut loc şi la alegerile preziedenţiale din 2016 cu participarea episcopului de Bălți și Fălești, Marchel.

Cât despre Maia Sandu, contracandidata lui Igor Dodon în alegerile prezidenţiale, episcopul Marchel a criticat-o atunci fără menajamente şi a declarat că "atitudinea ei faţă de moralitatea creştină şi faţă tot ce este sfânt este abătută de la normalitate". Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a fost ucis Alexei Veretco. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. În luna mai 2016, Țuțu a fost achitat de Judecătoria Orhei. Iar în timpul unei întâlniri electorale din 2015, primarul de Băcioi, Vitalie Şalari, a fost bătut de către un amic de-al deputatului Ţuţu, care este şi el originar din Băcioi. Ulterior, Şalari s-a pomenit şi cu geamurile automobilului sparte. Potrivit lui Şalari, făptaşii ar fi fost simpatizanţi ai Partidului Democrat şi ar fi fost trimişi acolo de către deputatul Ţuţu. Legislatorul a refuzat atunci să comenteze acuzaţiile.

Opinia ta contează. Comentează!