Poartă masca oricum, numai nu cum trebuie
Social 31 iulie 2020, 20:15 | 1889

Republica Moldova rămâne în așa-numita „listă roșie”, din cauza sutelor de infectați pe zi, și aproape toate țările lumii sunt închise pentru noi. Locurile libere în spitalele cu profil COVID sunt numărate pe degete, iar medicii sunt la capătul puterilor. Cu toate acestea, mulți moldovenii par să nu înțeleagă că regulile de protecție sunt obligatorii! Ei își pun masca doar când observă că sunt filmați și mișună ca furnicile prin piețe și alte locuri aglomerate.

Ziua în amiaza mare, parcurile din Chișinău sunt arhipline, iar în piețe, oamenii se adună ca furnicile. Deși, zi de zi, în capitală se înregistrează cele mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronzvirus, locuri libere în spitale mai că nu sunt și medicii sunt la capătul puterilor, se pare că mulți oamenii nu înțeleg că s-ar putea infecta oriunde, mai cu seamă într-o piață. În Piața Centrală, de exemplu, am surprins vizitatori care purtau masca oricum, numai nu cum trebuie.

Abia atunci când văd că sunt filmați, își pun masca de protecție.

Întrebați de ce nu poartă mască sau de ce și-o pun incorect, oamenii găsesc tot felul de scuze.

Există și oameni care respectă regulile, dar sunt puțini.

Taxatorii ne-au spus că și în troleibuze sau autobuze sunt destui care NU vor să se conformeze regulilor.

De la începutul pandemiei, doar în municipiul Chișinău au fost înregistrate aproape 9.000 de cazuri de COVID-19 și peste 240 de decese. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie