Muzeu într-o casă de amanet
Social 29 ianuarie 2020, 21:52 | 1921

Iar Vasile Cazacu din Soroca are pusti de pe timpul lui Napoleon si gramofoane care au apartinut reprezentantilor Coroanei britanice. Colectia lui este buna de un film, dar pentru ca nu are unde sa-si tina relicvele, le-a dus acolo unde munceste - la o casa de amanet. Visul cel mai mare al barbatului este sa deschida un muzeu, unde sa vina lumea pasionata de istorie.

Vasile Cazacu are 71 de ani. El spune că a învățat să aleagă cele mai rare timbre sau monede de la taică-său. Acum are sute de piese, unele chiar unice în felul lor. Lămpi, ceasuri, săbii, arme de foc... Sunt doar câteva dintre obiectele, care pot fi admirate.

Până nu demult, Vasile Cazacu își păstra colecția în garaj. Ca să fie însă în văzul tuturor, a amenajat pentru ea un colț special la locul său de muncă. Dacă ar vinde colecția acum, s-ar face bogat, dar omul are altă idee.

Ca un adevărat ghid, Vasile Cazacu ne-a chemat în istorie.

Soția lui Vasile Cazacu împarte cu el toată bucuria colecționării.

Visul lui Vasile Cazacu este ca autoritățile să afle despre adevărata valoare a obiectelor păstrate și să-l ajute să deschidă un muzeu cu acte în regulă, care să devin în timp o atracție turistică.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie