Vlad Filat neagă afirmațiile fostului său avocat, Igor Popa
Social 25 septembrie 2020, 19:35 | 1289

Vlad Filat neagă afirmațiile fostului său avocat, Igor Popa. Acesta a declarat la postul nostru de televiziune că Filat, printre altele, deține case peste hotare și menține legătura cu Vladimir Plahotniuc. Într-o conferință de presă, Filat a spus că va depune pe numele lui Igor Popa o plângere la Procuratura Generală.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Acest Igor Popa, a fost și este instrument destul de eficient a lui Plahotniuc, iar ceea ce a făcut și ceea ce face în continuare nu reprezintă decât interesul acestuia și a celora care îl mai servesc din punct de vedere politic și nu doar politic, aici în Republica Moldova."

Actualul lider al PLDM a dezmințit afirmațiile, potrivit cărora el menține legătura cu Plahotniuc.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Ce să vorbesc eu cu omul care ma dus până la limită, mai aveam un pic și îmi pierdeam și viața. Despre ce să vorbesc eu cu el? Încercarea asta a lui de a băga strâmbe între noi, este o încercare naivă și demonstrează încă odată caracterul mincinos și dezinformativ pe care l-a folosit în această emisiune."

Vlad Filat a negat că în timp ce își ispășea pedeapsa ar fi avut oaspeți în închisoare, potrivit fostului său avocat.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Modul în care am fost eu deținut știu toți deținuții de la Penitenciarul 13, și eu nu pot să înțeleg de ce s-a recurs atât de jos cu afirmațiile respective. Aveam la ușă și semnalizare electronică, cinci rânduri de gratii, locul pe unde ne dau mâncarea la mine era sudat."

De asemenea, Filat a declarat că nu a plănuit niciodată să fugă din Republica Moldova.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Popa a fost la mine cu ceva timp în urmă și mi-a propus să fug în Germania sau altfel spus să fac jocul lui Plahotniuc. Mie permanent mi-au sugerat să fug, să ma duc undeva departe, iar ei aici să-și facă mendrele și pe mine să mă declare vinovat. Eu atunci i-am spus că eu nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi fugar."

Vlad Filat neagă faptul că este căsătorit, iar pentru declarațiile făcute de Igor Popa, că i-ar fi dăruit Cristinei Bancu un inel de diamant de la Ilan Șor atunci când a cerut-o în căsătorie, fostul premier l-a avertizat că „va primi un pumn în bot”.

VLAD FILAT, președintele PLDM: "Eu nu știu, poate Popa de la Plahotniuc a primit inele, dar eu inele de la bărbați nu am primit niciodată. Dar la afirmația aceasta eu ia-și da un singur răspuns: pur și simplu m-aș duce și ia-și da un pumn în bot, așa bărbătește, pentru că este un mizerabil. Nu pot face acest lucru pentru că eu sunt eliberat necondiționat și acest lucru ar presupune un risc prea mare. Dar, va veni și acest moment, vă asigur."

Vlad Filat a promis că va depune luni trei demersuri la Procuratura Generală și una la Uniunea Avocaților, legate de acuzațiile pe care fostul său avocat, Igor Popa, le-a lansat în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Procuratura a luat act de declarațiile avocatului și a cerut probe. Săptămâna viitoare, Igor Popa urmează să se prezinte la procurori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie