Protest pe podul dintre Râbnița și Rezina
Social 2 iulie 2020, 19:49 | 2819

Mai mulți locuitori din Râbnița, care muncesc în Rezina, au protestat azi-dimineață, timp de câteva ore, pe podul care leagă aceste două orașe. S-a întâmplat după ce administrația regiunii separatiste le-a anulat permisele de trecere de pe malul stâng al Nistrului pe cel drept și nu le-a dat voie să meargă la locurile de muncă.

Oamenii din Râbnița au fost opriți pe pod la primele ore ale dimineții. Ei intenționau să meargă la muncă în orașul Rezina, așa cum fac de mai mult timp. Mulți dintre ei sunt angajați la uzina de ciment din Rezina. Azi li s-a spus însă că permisele lor speciale, de trecere pe de un mal al Nistrului pe celălalt, sunt anulate. Asta pentru că ar putea aduce infecția de COVID-19 în regiunea transnistreană, au afirmat așa-numiții oficiali de la Tiraspol. Aceștia le-au declarat că, dacă vor să muncească la Rezina, trebuie să locuiască acolo în perioada pandemiei sau să stea în carantină timp de 14 zile la revenirea în stânga Nistrului. 

Printre cei care nu au fost lăsați să meargă la muncă în dreapta Nistrului este și Alexandru Gherghieș.

Peste câteva ore, în fața manifestanților a apărut așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol.

Oamenii au ieșit la protest după ce au fost anulate toate permisele care făceau posibilă ieșirea din regiunea transnistreană, spune fostul reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control Ion Leahu.

Potrivit lui Ion Leahu, ceea ce se întâmplă este un abuz.

Și vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că este vorba despre o situație excepțională și Chișinăul condamnă acțiunile unilaterale și inadmisibile ale Tiraspolului.

În perioada 17 martie – 1 iunie, în Zona de Securitate au fost semnalate aproape 40 de cazuri de amenajare ilegală de către Tiraspol, fără înștiințarea Comisiei Unificate de Control, a posturilor de control și de montare a unor instalații de îngrădire a trecerii în jurul a 11 localități aflate sub jurisdicția autorităților constituționale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie