Image-Description
Măsuri suplimentare de securitate la Aeroport; Vor fi instalate dispozitive speciale la intrare în AIC
Social 30 iulie 2022, 12:46 | 966

Începând de astăzi, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova va iniția instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional începând de mâine, 31 iulie 2022 ora 12:00.

Măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Călătorii sunt rugați să vină la timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Totodată, în incinta Aeroportului, va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.

Adițional, spațiul de parcare din fața AIC va fi reorganizat cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii (va deveni operațional din data de 1 august 2022).

Împreună cu celelalte instituții ale statului, angajații Poliției de Frontieră a Republicii Modova vor continua instituirea măsurilor suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie